İktidarın ilimizdeki temsilcilerinin kin ve nefret dolu, ayrıştırıcı, kışkırtıcı söylemleri artarak devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın il Başkanı Selim Karakaş İktidarın ilimizdeki temsilcilerini kastederek "14 Mayıs seçimlerine çok az bir süre kala iktidar ve iktidarın ilimizdeki temsilcilerinin kin ve nefret dolu, ayrıştırıcı, kışkırtıcı söylemleri artarak devam ediyor. Yalan yanlış bilgilerle dolu, kirli siyaset yapma tarzları ile provokasyon ortamı yaratmak isteniyor." Dedi

bahisgiris.org İl Başkanı Selim Karakaş Açıklamasında "Değerli Basın Emekçisi arkadaşlarım, değerli halkımız;
1win Sözlerime cuma hutbesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yer vermeyen Diyanet İşleri Başkanını kınayarak başlamak istiyorum.
Ülkenin tek adamdan rejiminden kurtulup “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişinin miladı olacak 14 Mayıs seçimlerine çok az bir süre kala iktidar ve iktidarın ilimizdeki temsilcilerinin kin ve nefret dolu, ayrıştırıcı, kışkırtıcı söylemleri artarak devam ediyor. Yalan yanlış bilgilerle dolu, kirli siyaset yapma tarzları ile provokasyon ortamı yaratmak isteniyor. Yapmış oldukları çirkin, siyasi ahlaktan uzak açıklamalarla, açlık, yolsuzluk, yoksulluk, işsizlik, devletin hazinesinden çalınan 418 milyar dolar konuşulmasın isteniyor. Çocuklarımız yatağa aç girerken, vatandaş evine kuru soğan almakta zorlanırken, günlük masrafı 18 milyon lira olan 1000 odalı sarayında lüks içinde yaşayan Cumhurbaşkanı’nın binlerce korumasının iki aylık masrafının 168 milyon 711 bin lira olduğu,16 adet adet özel uçağı ile israfta gelinen son nokta konuşulmasın isteniyor.
Değerli basın emekçileri;
Bu topraklarda Özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sembolü olan,işgal zincirlerini kıran, insanlarımızı özgürlüklerine kavuşturan, milli egemenliğin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 103. Yıl dönümünü kutlamak üzere toplandık.
Ülkenin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü Türk milletinin haklarını savunacak güçlü bir yönetim biçimi kurmayı düşünen Mustafa Kemal Paşa, kuracağı devletin temel organlarını oluşturacak yeni meclisin toplanması için çalışmalar başlattı.
Mustafa Kemal Paşa, 19 Mart 1920’de yayınladığı genelge ile, Ankara’da olağanüstü yetkilerle bir meclisin açılacağını bildirdi. İstanbul’dan Anadolu’ya geçebilen Mebusan Meclisi üyeleri de yeni kurulacak Mecliste yer alabileceklerdi. İtilaf Devletleri ve İstanbul Hükümetinin engellemelerine rağmen güç koşullar altında seçimler yapıldı. Seçim sonunda seçilen milletvekilleri Ankara’da toplanmaya başladı. Bütün hazırlıklar tamamladıktan sonra Anadolu da özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sembolü olan ve bugün kuruluşunun 103. Yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi adı verilen Milli Meclis 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuş Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için büyük önder Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ışığı Meclisin açılması ile tüm yurdu aydınlatmıştır. TBMM Kurtuluş Savaşı yıllarında tüm kararlarını bu gazi mecliste tartışarak almış bu topraklarda esareti asla kabul etmeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiştir.
23 Nisan 1920, Milli Egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında kurulduğu günün adıdır.
23 Nisan 1920, Milletimizin esaret zincirlerini kırarak tarih sahnesine yeniden çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı günün adıdır.
23 Nisan Eşitlikçi, Özgürlükçü, Demokratik cumhuriyetin temelinin atıldığı, tüm kararların Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınmaya başlandığı, tebaa değil yurttaş olmanın yaşama geçirildiği gündür.
Türkiye Cumhuriyetini kuran, insanlarımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği milli egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza yani yeni nesillere Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilmiştir. Bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ülkemize karşı bitmeyen, nesiller boyu sürecek olan sorumluluğunun simgesidir. Bu ülkede bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmasını sağlamak öncelikle milletin vekillerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevidir.
23 Nisan dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olmasına rağmen ne yazık ki çocuklarımızın eğitim hakkı, sağlıklı gelişme hakkı ihlal edilmekte çocuklara yönelik şiddet, istismar, cinsel saldırı, çocuk emeğinin sömürülmesi artarak devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizde çocuk işçiler istemiyor, çocuk istismarı haberleri duymak istemiyoruz. Ülkemizde küçük yaşta evlendirilen kız çocukları, sokaklarda kaderine terk edilen çocuklar görmek istemiyoruz.
Ülkemizde hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyoruz.
Değerli basın emekçileri, değerli hemşehrililerim
Ne yazık ki demokrasinin olmazsa olmazı olan TBMM bugün tamamen işlevsiz hale getirilmiş olup ülke tüm yetkileri elinde bulunduran tek adam tarafından yönetilmektedir. Tarihte hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakan hiçbir millet huzur ve refaha ulaşamamıştır. Milletimiz,14 mayısta sandığa giderek kullanacakları oyları ile tek adam rejimine son vererek kendi hakkına, hukukuna kararlılıkla sahip çıkacaktır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi demokrasinin gelişmesinin, adaletin sağlanmasının, hukuk devletinin güçlenmesinin ve ülkemizde barışın ve kalkınmanın teminatıdır.
Biz demokratik yollarla mücadele ederek askıya alınan demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, anayasal düzeni bu ülkeye yeniden getireceğiz. Tek adam rejimine son vererek gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz.
İktidarımızda güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden inşa edeceğiz. Demokratik rejim ile halkımızın sorunlarını çözecek ve çocuklarımızın geleceğe umutla bakmalarını sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu bilinçle çalışarak, halkımızdan aldığı güçle hepimizin özlediği huzur, kardeşlik ve barış içerisindeki Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.
Yeniden kuracağımız sistemde,
Cumhurbaşkanı partiler üstü ve tarafsız konuma getirilecektir.
Demokrasilerin ana omurgası olan (yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki ilişkiler için) kuvvetler ayrılığı ilkesi hayata geçirilecektir.
Yürütmenin yargı üzerindeki vesayeti kaldırılacak, bağımsız ve tarafsız yargı tesis edilecektir.
Güçlü bir demokrasi için güçlü meclis, güçlü milletvekili yapısı sağlanacaktır.
Milletin vekilini yine milletin seçmesi sağlanacaktır.
Başta Anayasa olmak üzere, mevzuatımız darbe hukukundan arındırılacaktır.
Siyasi Ahlak Yasası çıkarılacak, siyaset asla bir zenginleşme aracı olmayacaktır.
Yurtdışı seçim çevresi oluşturulacak, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da mecliste temsili sağlanacaktır.
Meclisin hükümeti denetleme yolları işler ve etkili hale getirilecektir. Genel görüşme, meclis araştırması, meclis soruşturması ve gensoru yolları etkin kılınacaktır.
Mecliste bir “Kesin Hesap Komisyonu” oluşturulacak ve bu komisyonun başkanlığı ana muhalefet partisine verilecektir. Sayıştay gerçek işlevine kavuşacak, raporlarının tamamı meclise sunulacaktır.
Gelecek güzel günlere olan inancımızla, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluşunun 103.yılında bütün milletimizin ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor Çocuklarımızın düşlerinin gerçeğe dönüştüğü günleri birlikte yaratma umudu ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
#EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR#
Selim Karakaş
Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı