Bartın Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında düzenlenen eğitime konaklama, ulaşım, yiyecek ve içecek
sektöründe faaliyet gösteren işletme sahibi ve çalışanlarından yoğun katılım sağlandı.
Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın
Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu “Değerli Misafirlerimiz, Bartın Ticaret ve
Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu olarak düzenlediğimiz Hijyen Eğitimine hepiniz
hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. TOBB Bartın Kadın Girişimciler Kurulu olarak; Milli Eğitim
Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
(TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz”
projesi kapsamında; yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler
başta olmak üzere, hijyen normlarını yükseltmek isteyen işletme sahiplerine, çalışanlarına ve
tüm bireylere yönelik hijyen eğitimlerimizin ilkini gerçekleştirmek için toplanmış
bulunuyoruz. Hijyen, sağlıklı yaşamın ve iş yerlerinde güvenli çalışma ortamlarının temel
taşıdır. Özellikle yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren
işletmeler için hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması, hem müşteri memnuniyetini
artırmakta hem de toplum sağlığını korumaktadır. Eğitimimiz, işletmelerin hijyen
standartlarını yükseltmelerine yardımcı olarak, olası sağlık risklerini en aza indirmeyi ve
sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmayı hedeflemektedir. Hijyen bilincinin artırılması, aynı
zamanda iş yerlerinde verimliliği ve güvenilirliği de pekiştirmektedir. Bartın TSO Kadın
Girişimciler Kurulu olarak bizler de, üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek bu
konudaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyor ve her
projemize desteğini maksimum tutan Oda başkanımız sayın Halil Balık’a ve kurul üyesi
arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından Fen
Bilgisi Öğretmeni Dilara Kiras tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında, Temel Hijyen
Bilgisi, El Hijyeni, Gıda Hijyeni ve Çevresel Hijyen gibi pek çok başlık altında geniş
bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim sonunda katılımcılar, hijyen uygulamalarının işletmelerinde
nasıl etkili bir şekilde uygulanabileceği konusunda detaylı bilgi sahibi oldu.
GÜNDEM
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025